Pizzadeeg van Jan - Jan

Pizzadeeg van Jan

daar maak je de lekkerste pizza mee…

Zin in pizza? Je kunt ze afhalen bij de pizzeria, uit de diepvries pakken, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Dat is leuk, lekker én gezond. Je pizza beleggen met alles wat je lekker vindt, is al een feestje op zich. Iedereen kan zelf een eigen pizzastukje maken met zijn of haar favoriete ingrediënten. Dus jij bepaalt helemaal zelf wat erop komt. Je hoeft alleen het deeg uit te rollen, de pizza te beleggen met allemaal lekkere dingen en hup 15 tot 20 minuutjes in de oven! In de pizzarette of op BBQ kan natuurlijk ook.

jan pizzadeeg

Geen Mario meer nodig!

Met het kant-en-klare verse pizzadeeg van Jan wordt zelf een pizza maken dus een eitje. Het verse pizzadeeg van Jan vind je in het koelvak in de supermarkt bij de verse pizza’s en is verkrijgbaar in de varianten: Mini pizza’s (6 stuks), pizzakit voor de hele familie (met tomatensaus), ronde pizza en bolletje pizzadeeg (ook met tomatensaus).

Nieuw! Rond Pizzadeeg van Jan.

De bal is rond. En een echte Italiaanse pizza ook! Daarom is er nu Rond Pizzadeeg van Jan. Met lekker dun en knapperig deeg. Zoals het volgens Italianen hoort. Je hoeft ‘m alleen even uit te rollen op de bakplaat, belegt hem met lekker verse ingrediënten en hup in de oven. Delizioso!

Waar komt de pizza oorspronkelijk vandaan?

De pizza zoals wij die kennen kom niet uit Pisa. Of hij uit Italië komt is ook nog maar de vraag. In veel landen rond de Middellandse Zee werd duizenden jaren al rond brood gebakken, die als borden dienden voor beleg. Maar ook de Vikingen waren in de negende eeuw na Christus al in de weer met ronde deegbodems met daarop allerlei ingrediënten. Eigenlijk maakte iedereen dus al zijn eigen pizza! Pas in de 17e eeuw werd trouwens de eerste melding gemaakt van pizza’s gemaakt in Italië. In Napels om precies te zijn. Later hebben de Amerikanen er een eigen draai aangegeven. De Amerikaanse pizza is gemaakt van een extra dikke bodem en er kwamen extra veel ingrediënten op. Wist je dat de Pizza Hawaï uit Canada komt? De enige reden dat hij Hawaï heet, is omdat daar de ananassen vandaan komen.

Panklare antwoorden van jan


Waar koop je de lekkerste pizza?

De lekkerste pizza van Nederland eet je bij nNea Amsterdam. Wie bepaalt nou dat nNea de beste pizza van Nederland is? Elk jaar stellen zij, met hulp van experts en anonieme inspecteurs, lijsten samen voor ieder deel van de wereld. In de Europese toplijst, de 50 Top Pizza Europe, vind je nNea op nummer 13. En daarmee beslist deze vakjury meteen dat dit de beste pizza van Nederland is. Op nummer 1 in de lijst staat Kalò di Ciro Salvo in Londen, op nummer 2 Bijou in Parijs en op nummer 3 Bæst in Kopenhagen.


Waarom is een pizzabodem meestal rond?

De eerste pizza was rond en dat had alles te maken met het deeg. Want door het deeg rond te draaien kwam er lucht bij en kon het beter rijzen.


Wat zijn de beste pizzeria’s ter wereld?

Ook hiervoor raadplegen we weer de de 50 Top Pizza, die van elk continent de 50 beste pizza restaurants heeft benoemd. Komen ze: 
• Europa: 50 Kalò di Ciro Salvo Pizzeria London
• New York: Razza Pizza artigianale
• 400 Gradi
• Kytaly in Hong Kong
• massimo’s italian restaurant in Dubai 
• San Paolo in Palermo 
• Quintal do Braz in Sao Paulo


Welke pizza is het meest gezond?

De pizza die je zelf maakt natuurlijk, met lekker veel groenten erop.

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten en stel je vraag hier.

Jan Pizza Producten

Pizza recepten van Jan

Smaken verschillen. En dat is maar goed ook. Een pizzabodem leent zich gelukkig uitstekend voor heel veel soorten beleg. Daarom zijn er ook zoveel verschillende pizza’s die je kunt maken. Deze klassiekers ken je vast wel: de bolognese met gehakt, de Napoletana met tomaat en mozzarella, ansjovis en kappertjes, de quattro formaggi met vier verschillende kaassoorten. De quattro stagioni met tomaat, mozzarella, ham, champignons, olijven, artisjokken. En natuurlijk de moeder aller pizza’s: de pizza margherita met tomaat, mozzarella en basilicum, die samen de vlag van Italië kleuren. Maar er zijn nog veel meer variaties mogelijk. Jan heeft de lekkerste pizzarecepten voor je uitgezocht. Welke pizza ga jij vandaag zelf maken?