American pancakes - Jan

American pancakes

wie is ‘r nou niet dol op?

American pancakes komen – niet heel verrassend – uit Amerika, waar ze vooral als ontbijt worden gegeten. Superlekker natuurlijk om de dag mee te beginnen. En ook nog eens makkelijk. Want Jan heeft al het voorbereidende werk al voor je gedaan. Op geheel ambachtelijke wijze. Want zo is Jan. Zodat jij in een handomdraai de show kunt stelen met een superlekker verwenontbijtje. Al zijn de American pancakes van Jan natuurlijk ook heerlijk als lunch of als tussendoor! 

jan american pancakes

Het allerlekkerst worden ze als je de American pancakes even opwarmt in de oven. In de broodrooster kan ook goed, daar krijgen ze zo’n lekker knapperig randje van. Opwarmen in de magnetron kan ook prima. Jan heeft naturel American pancakes in 6-stuks verpakking en American pancakes bosbes in 4-stuks verpakking. Je vindt ze in het koelvak van de supermarkt. 

Nieuw van Jan:
American pancakes met banaan

Hmmm… American pancakes met banaan, die moet je een keer geproefd hebben! Ze zijn net nieuw en liggen nog maar pas in de winkel. Grote kans dus, dat je ze nog niet kent. 

jan American pancakes banaan

Wist je dat… 

Er ontzettend veel namen voor American pancakes in Amerika bestaan. Wil je een stapeltje? Dan zul je – afhankelijk van waar je woont – moeten vragen om: flapjacks, hot-cakes, griddle-cakes, batter-cakes, wheat-cakes, slapjacks, flitters, hoe-cakes, johnny-cakes of stacks… Om er maar een paar te noemen.

Panklare antwoorden van Jan

Waar komen American pancakes vandaan?

Dat is niet zo’n moeilijke: Uit Amerika. Dat is natuurlijk waarom American pancakes, American pancakes heten… Die van Jan komen trouwens gewoon uit Nederland.

Wat maakt een American pancake anders dan een Nederlandse pannenkoek?

In de Verenigde Staten is een pancake een luchtig schijfje met een diameter van 5 tot 10 cm. Doordat er rijsmiddelen aan toegevoegd zijn, worden ze zo’n één à twee centimeter dik. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van karnemelk in plaats van melk.

Welk meel wordt door Jan in de American pancakes gebruikt?

Voor de pancakes van Jan wordt altijd tarwebloem gebruikt.

Waar kan ik de American pancakes van Jan kopen?

American pancakes van Jan worden verkocht bij: Jumbo, Plus, Deen, Spar, Dirk, Hoogvliet, Vomar, Nettorama, Boni, Jan Linders, Poiesz en Coop.

Waarom zitten er 6 American pancakes in een pak van Jan?

Omdat dat meestal precies genoeg is voor 3 a 4 personen. Amerikanen eten ze graag in een stapeltje van 3. Maar dat is een behoorlijk hap. Meestal is 2 stuks op elkaar voldoende. De kinderen vinden één American pancake vaak al genoeg!

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten en stel je vraag hier.

American Pancake Producten

American Pancake recepten van Jan

Maak er echt een feestje van en voeg er lekkere zoete of hartige toppings aan toe! Bijvoorbeeld blauwe bessen, bacon en/of ahornsiroop. Ook om te smullen zijn American pancakes met gekarameliseerde banaan-walnoot! En natuurlijk met Nutella. Wil je er echt iets bijzonders van maken? Dan doe je ‘r ook nog wat aardbeien óf pindakaas bij.